Kapok’s unikke egenskaber

Kapok kan især anbefales til allergikere

Kapoks naturlige indhold af voks og bitterstof i fiberen, gør kapok til den eneste fiber, der fra naturens side er resistent overfor skimmelsvamp og husstøvmider. Man har undersøgt en 70 år gammel madras, som viste, at der ikke var spor af hverken skimmelsvamp eller anden bakteriedannelse.

Det hellige kapoktræ

Kapok vokser vildt i regnskove og anses i mange lande for at være et helligt træ. Derfor har kapoktræet overlevet rydningen i de tropiske regnskove. Kapok en den letteste naturfiber i verden, og fibrene er silkebløde. Derfor kaldes kapoktræet også for Silkebomuldstræet.

Ligesom bomuld er kapok et naturligt råstof og 100% biologisk nedbrydeligt. Kapoktræet vokser vildt uden brug af kemikalier og kunstgødning og belaster derfor ikke miljøet.

Tidligere blev kapok bl.a. brugt til redningsveste (fordi det er vandskyende og har en stor opdrift) og som fyld i tøjdyr, madrasser, dyner og puder.

Vedligeholdelse af kapok

For løbende vedligeholdelse af kapokkens fine egenskaber, er det godt at tørretumble puden engang imellem. Puden kan også hænges ud i sol og luft for at bevare den luftige og bløde fiberstruktur.