Om kapok

Kapok i bælg

 

Om kapok

Kapok er et naturligt og allergivenligt fibermateriale

Buddypillow er fyldt med kapok, som er et 100% økologisk, allergivenligt og bæredygtigt fibermateriale. Kapok kan især anbefales til allergikere, da fibrene indeholder et bitterstof, der virker antibakterielt. Det gør at støvmider og skimmelsvamp ikke leve eller formere sig og derfor er kapok-produkter meget velegnet til personer med støvmideallergi.

Vandafvisende og varmereflekterende

Kapokfiber indeholder 80% luft og er det mest åndbare og lette naturfiber i verden (ca. seks gange lettere end bomuld). Fibrene er små voksagtige rør med indkapslet luft. Den luftholdige fiberstruktur gør, at kapok både er temperaturregulerende (leder varmen væk fra kroppen), og at det ikke suger fugt (vandafvisende).

Kapok kommer fra bælgene på kapoktræet, et kæmpemæssigt træ, der vokser vildt i Sydamerika, Asien og Østafrika. Kapoktræet kan blive op til 70 meter høj og kan bære mere end 3000 frø-kapsler, som indeholder naturfibre, der er 1 – 3 cm lange.

Produkter af kapok har godt af, at blive hængt ud i frisk luft så ofte som muligt eller man kan tørretumble puden i 30 – 40 min.

Kapok’s unikke egenskaber:

Læs mere her